Izletišta u Vrnjačkoj Banji

Srpski English German French Magyar Spanish Russian Italian Greek

Vrnjačka Banja - izletišta u Banji i njenoj okolini

Morava

MORAVA je pravi izazov za ljubitelje ribolova i uživanja pored reke. To je pravo mesto za uživanje šetnjom pored reke, uz osvežavajući vetar koji vas okrepljuje i ublažava vrelinu tokom letnjih meseci. Ovo je čudesni poklon koji je Bog podario Srbiji.

Izletište - Morava

Putevi vina

PUTEVI VINA,Aleksandovačka župa je pravi raj za vinopije.Ovde se dok se pije pravo domaće vino,mogu čuti i lekcije iz istorije,religije,filozofije....Vino je sudbina vrednih i časnih ljudi iz Aleksandrovačke župe kome je genetski predodređeno grožđe i najlepšem od svih pića-vinu.Ovde se mogu degustirati i kupiti najkvalitetnija vina   i  rakijeu vinarijama koje imaju decenijsku tradiciju.

Goč

GOČ je prepun bujne vegetacije stvorene kombiniracijom idealne klime i plodnog zemljišta. Padine su pokrivene gustim bukovim i četinarskim šumama,šljivacima,vinogradima i brojnim malinjacima.Sir i kajmak prvog kvaliteta,može se kupiti kod ljubaznih domaćina,a rakiju probati kod kazana  uz smeh gočkog seljaka.Poseban doživljaj predstavljaju uređeni ribnjaci sa gočkom pastrmkom,koju možete probati na licu mesta,u ambijenti nedirnute prirode.

Sponzor sajta

http://vrnjackabanjasrbija.rs je sponzor našeg sajta.

Preporuka

Travelogues, planning tips, hotel recommendations and photos from trips to Vrnjacka Banja. General information, history, links and travelogues. Vrnjacka Banja Serbia Vrnjacka Banja Srbija 2012